Festékek - Beltéri festékek - ORIGO

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható

ORIGO

  • beltéri diszperziós falfesték
  • gyárilag előkevert,
  • matt megjelenésű alap falfesték.
Alkalmas régi és új épületek belső vakolt, glettelt, beton, gipsz, gipszkarton, azbesztcement, tégla felületeinek festésére. Bevonata esztétikus. A fal természetes szellőzését nem gátolja, jó páraáteresztő.

Kizárólag fehér színben kapható.
Színezés: Nem javasolt

A NEOmix ORIGO beltéri diszperziós falfesték alkalmas régi és új épületek belső vakolt, glettelt, beton, gipsz, gipszkarton, azbesztcement, tégla felületeinek festésére. Bevonata esztétikus. A fal természetes szellőzését nem gátolja,kiváló lég- és páraáteresztő.
Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás és zsugorodás mentes. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. Az alapfelület hibáit javítsuk ki, a repedéseknél, gipszkarton lapok és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánálalkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.
Meszelt vagy nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton, vagy javított alapvakolat festése előtt ajánljuk a PRIMER falimpregnáló használatát. A megelőző munkálatokból származó vagy egyéb okokból a felületen lévő porréteget távolítsuk el. A falfestéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a munkafázist fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük.

Eszközök: Ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: Ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására!

Anyagszükséglet:
~10 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben. A NEO ORIGO beltéri diszperziós falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben alkal-mazzuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni.Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. A termék csak fehér színben kapható!

Hígítás:
max. 10 % vízzel.

Színezés: Nem javasolt!

Hőmérséklet:
A levegő és a falfelület hőfoka is +5°C–25°C között legyen!
Ne alkalmazzuk az anyagot huzatban!

Teljes száradási idő: 2 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 % -os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsonyabb hőmérséklet, magasabb páratartalom) a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak.

Átfesthetőség: 12 óra múlva

Tisztíthatóság: Száraz ruhával.

Tárolás:
Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

Sűrűség (20°C -on): 1,50 g/cm3

Nem illó rész: ~60%(m/m)(105°C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 15 l és 2,5 l

Tűzveszélyességi osztály:
Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva

Engedély: Kermi 2008/2-000313-1

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mecha-nikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, de az anyag szemcsézettségéből, a feldolgozásból és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább