Festékek - Kültéri festékek - Exterior kültéri falfesték

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható
Színposta

Exterior kültéri falfesték

  • gyárilag előkevert,
  • diszperziós kötőanyagot,
  • pigmenteket,
  • töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
  • jó fedőképességű,
  • kiváló kopás állóságúmatt falfesték
  • mely a VARIO színkártya színeiben kapható.

Kapcsolódó videók:

Revco Exterior szakszerű alkalmazása

A VARIOmax EXTERIOR kültéri falfesték alkalmas régi és új épületek külső vakolt, glettelt, beton, azbesztcement, tégla felületeinek festésére, illetve lábazatok átvonására. Bevonata esztétikus, könnyen tisztítható. A fal természetes szellőzését nem gátolja.
Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki, a repedéseknél, és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.
Meszelt, vagy nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton, kőporos felület, vagy perlites alapvakolat, javított alapvakolat - festése előtt szükséges a REVCO PRIMER falimpregnáló használata. A megelőző munkálatokból származó vagy egyéb okokból a felületen lévő porréteget távolítsuk el. A falfestéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a folyamatot kis fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük.

Eszközök: Ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: Ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására! A sötétebb színek (B2 feliratú vödrök) esetében a festés során vízszintes és függőleges irányú hengerezés is szükséges, a megfelelő takarás elérése érdekében.

Anyagszükséglet:
Kevésbé nedvszívó egyenletes alapfelület esetén: 9-10 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben. 
Erősen nedvszívó, egyenetlen, stukturált felület esetén: 5-7 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.

A VARIOmax EXTERIOR kültéri falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felü-letek anyagigényét fontos a helyszínen ellenőrizni! Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. Erőteljes színek választása esetén, amennyiben a régi és az új szín közötti eltérés jelentős, három rétegű festés szükséges lehet, tehát az anyagszükséglet megnő.

Hígítás:
max. 5 % vízzel, csomó és kicsapódás nélkül

Színezés:
Gyárilag elôkeverve a VARIO színkártya színeiben, illetve univerzális színező pasztákkal egyéni ízlés szerint.

Hőmérséklet:
A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C–25°C között legyen!
Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak!

Teljes száradási idő: 6 óra 
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 % -os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsonyabb hőmérséklet, magasabb páratartalom) a felhordási, száradási tulajdonságok jelentősen meghosszabbodnak.

Átfesthetőség: 12 óra múlva.

Tisztíthatóság:
Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!

Tárolás:
Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

Fajsúly: 1,60 kg/l

Sűrűség (20°c-on): 1,55 g/cm3

Nem illó rész: 65%(m/m)(105°C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 2,5l, 10l

Tűzveszélyességi osztály:
Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva

Engedély: Kermi 2007/00049-1

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább