Festékek - Kültéri festékek - Silicat légáteresztő kültéri falfesték

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható
Színposta

Silicat légáteresztő kültéri falfesték

  • gyárilag előkevert,
  • vízüveg kötőanyagot,
  • pigmenteket,
  • töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
  • jó fedőképességű,
  • kiváló páraáteresztő
  • matt falfesték,
  • mely a VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.
A VARIOmax SZILIKÁT kültéri falfesték ásványi alapvakolatokon, cement vagy mész-cement kötésű alapfelületen alkalmazható. Jól kapcsolódó vegyi kötést képez meszes-cementes ásványi alapfelületeken. Műemléki épületek felüle-teinek tartós bevonata.
Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás és zsugorodás mentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, ill. a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A diszperziós, vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.
Az alapozást a festés előtt min. 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. A munka megkezdése előtt ellenőrizzük a színt és a gyártási dátumokat. Amennyiben eltérő gyártási dátumú vödröket találunk, úgy az egy falfelületre való mennyiséget nagyobb edényben keverjük össze. A festés előtt az üveg felületeket fokozottan védjük, mert a festék maradandó foltosodást okozhat.

SZILIKÁT falimpregnálóval, erősen nedvszívó alapfelület esetén.

Anyagszükséglet: 0,1-0,2 l/m2

Eszközök: Hengerrel, ecsettel vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: Egyenletesen felhordva több irányban dolgozzuk el.

Anyagszükséglet:
Kevésbé nedvszívó egyenletes alapfelület esetén: 9-10 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.
Erősen nedvszívó egyenetlen, stukturált felület esetén: 5-7 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.

A SZILIKÁT kültéri falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. Erőteljes színek választása esetén, amennyiben a régi és az új szín közötti eltérés jelentős, három rétegű festés szükséges lehet, tehát az anyagszükséglet megnő.

Hígítás:
Kizárólag Szilikát falimpregnálóval! 0,5-0,7 l/vödör

Színezés:
VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.

Hőmérséklet:
A levegő magas páratartalma és az alacsony hőmérséklet késleltetik a kötést. +8°C alatt tilos feldolgozni. A teljes száradásig óvni kell az esőtől és a fagytól. A bevonandó felületek környezetét, különösen az üveget védeni kell. A szerszámok közvetlenül a használat után vízzel tisztíthatók.

Teljes száradási idő: 6 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 %-os relatív páratartalom mellett értendők.
Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a felhordási, száradási tulajdonságok jelentősen megnőhetnek.

Felülfestés: 24 óra múlva

Tisztíthatóság:
Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát! Fagyveszélyes!

Tárolás:
Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

Fajsúly: 1,60 kg/l

Sűrűség (20°c-on): 1,55 g/cm3

Nem illó rész: 65%(m/m)(105°C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 10l

Tűzveszélyességi osztály:
Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva

Engedély: Kermi 2008/2-000314-1

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább