Festékek - Kültéri festékek - Silicon kültéri falfesték

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható
Színposta

Silicon kültéri falfesték

  • kültéri, légáteresztő homlokzatfesték,
  • amely gyárilag előkevert szilikongyanta kötőanyagot,
  • pigmenteket, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
  • jó fedőképességű,
  • kiváló kopás állóságú,
  • jó páraáteresztő képességű,
  • könnyen tisztítható
  • magas minőségű matt festék,
  • mely a VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.
A REVCO SZILIKON homlokzatfesték új és régi ásványi alapvakolatokra, mészhomok tégla, és klinker tégla felületekre, megfelelően hordképes diszperziós festékekre, és műgyanta vakolatokra ajánljuk. Ásványi és műanyag alapú hőszigetelő rendszerekre is alkalmazható. Műemléki épületek felületeinek, tartós bevonata.
A SZILIKON kültéri falfesték alkalmas új és régi ásványi alapvakolatokra, mészhomok tégla, és klinker tégla felületekre, megfelelően hordképes diszperziós festékekre, és műgyanta vakolatokra. Ásványi alapú hőszigetelésű rendszerekre is alkalmazható. Műemléki épületek felületeinek, tartós bevonata.
Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás és zsugorodás mentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, ill. a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A nem megfelelően hordképes diszperziós, vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.
Az alapozást a festés előtt min. 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. A munka megkezdése előtt ellenőrizzük a színt és a gyártási dátumokat. Amennyiben eltérő gyártási dátumú vödröket találunk, úgy az eltérő gyártási dátumú anyagokat egy nagyobb edényben keverjük össze feldolgozás előtt.

PRIMER falimpregnálóval.

Anyagszükséglet: 0,1-0,2 l/m2.

Az alapozó felhordása ecsettel vagy pamuthengerrel történhet.

Eszközök: Hengerrel, ecsettel vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: Egyenletesen felhordva több irányban dolgozzuk el.

Anyagszükséglet:
Kevésbé nedvszívó egyenletes alap-felület esetén: 9-10 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben Erősen nedvszívó egyenetlen, stukturált felület esetén: 5-7 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.

A SZILIKON kültéri falfesték takaróképessége alapfelülettôl függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét fontos a helyszínen ellenőrizni! Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. Erőteljes színek választása esetén, amennyiben a régi és az új szín közötti eltérés jelentős, három rétegû festés szükséges lehet, tehát az anyagszükséglet megnő.

Hígítás:
Csak szükséges esetén: max 3 % csapvízzel!

Színezés:
A VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.

Hőmérséklet:
A levegő magas páratartalma és az alacsony hőmérséklet késleltetik a kötést. +8°C alatt tilos feldolgozni. A teljes száradásig óvni kell az esőtől és a fagytól.

Teljes száradási idő: 6 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 %-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a felhordási, száradási tulajdonságok jelentősen megnőhetnek.

Felülfestés: 24 óra múlva.

Tisztíthatóság:
Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát! Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni!
Fagyveszélyes!

Tárolás:
Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

Fajsúly: 1,60 kg/l

Sűrűség (20°c-on): 1,55 g/cm3

Nem illó rész: 65%(m/m)(105°C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 10l

Tűzveszélyességi osztály:
Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva

Engedély: Kermi 2008/2-000314-1

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Kapcsolódó dokumentumok

Teljesítmény nyilatkozat

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább