Homlokzati színező vakolatok - Neo akril vakolat - NEOMIX spachtel és struktúra vakolat

Elérhető felületi mintázat (struktúra):
Kültéri
Beltéri
Ásványi felületre felhordható
Fagyveszélyes
Glettvassal felhordható
Vízzel hígítható
Színposta

NEOMIX spachtel és struktúra vakolat

  • gyárilag előkevert,
  • vízzel hígítható,
  • műgyanta diszperziós kötőanyagú,
  • Kvarc töltőanyagú (1mm, 1,5mm és 2,5mm-es), spachtel (kapart) textúrával
  • Kvarc töltőanyagú (2mm és 3mm-es), struktúra (gördülő szemcsés)
  • uv. sugárzásnak ellenálló pigmenteket
  • és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó
  • vödrös kiszerelésű vékonyvakolat,
A NEOmix Spachtel vakolat alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására.
Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás és zsugorodás mentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felü-leten lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A már előzetesen díszítő vakolattal ellátott ( pl. kőporos ) falfelületek vékonyvakolattal történő felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.
Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton vagy hőszigetelő alapvakolat - esetén az alapozó felhordása előtt ajánljuk a PRIMER falimpregnáló használatát. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyesoldalain azonos töltésdátumú anyagot használjon, vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A mintaanyagokon,színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható. A munkálatok megkezdése előtt, az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. Fúrógépbe fogott keverőszárral keverjük fel a vödrök tartalmát és ellenőrizzük a vödrök peremére nyomtatott azonosítókat.
Kizárólag PRIMER vakolatalapozóvalFIGYELEM! Mindig az anyaghoz javasolt, színezett alapozót használjunk, a hőszigetelő rendszerre csak a színkártyán megadott színek hordhatóak föl!
Eszközök rozsdamentes glettvassal vagy szórópisztollyal- Eldolgozás: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dör-zsöljük el. A dörzsölés iránya „körkörös”. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg, mind a többletanyag, mind a kevés anyag strukturális különbséget okoz. A műanyag simítón jelentkező több-letanyagot mindig vegyük le. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig. Ügyeljünk arra, hogy a vékonyvakolást folyamatosan végezzük, mert túlzott várakozáskor az anyag kötése megindul, és az összedolgozhatóság csökken. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk. Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Anyagszükséglet:
1,5 mm: 2,4-2,6 kg/m2
A megadott anyagszükségletek sima alapfelület-re vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükség-lettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.
Hígítás: max. 2 dl vízzel

Színezés:
Gyárilag előkeverve a VARIO színkártya meghatározott színeiben.
Hőmérséklet:
A levegő és a falfelület hőfoka is +5°C – +25°C között legyen!
Teljes száradási idő: 10 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 % -osrelatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a száradási idő jelentősen megnőhet.

Felülfestés:
24 óra múlva. A vakolatok átfestése során a struktúra megváltozik!
Tisztíthatóság:
Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!

Tárolás:
Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, 2 évig. A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!
Fajsúly: 1,85 kg/l
Páradiffúziós ellenállási tényező: ~ 10,4(A-85/2003 ÉME dokumentum alapján)
Sűrűség (20°C-on): 1,85 g/cm3
Nem illó rész: 85 % (m/m)(105 °C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 15 kg
Tűzveszélyességi osztály:
Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva
Engedély:
CE jelölt termék, az MSZ EN 15824szabvány alapján. M-4021/2010

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mecha-nikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bô vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Kapcsolódó dokumentumok

Teljesítmény nyilatkozat

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább