SZILIKON Struktúra vakolat

SZILIKON Struktúra vakolat

A SZILIKON Struktúra vakolat

  • gyárilag előkevert,
  • vízzel hígítható,
  • szilikon gyanta kötőanyagú,
  • kvarc töltőanyagú, (2 mm-es)
  • uv. sugárzásnak ellenálló pigmenteket és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
  • vödrös kiszerelésű vékonyvakolat,

mely a VARIO színkártya színeiben kapható.

InfoMegrendelés
Műszaki tájékoztató:

Alkalmazási terület

A SZILIKON Struktúra vakolat alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint kőzetgyapotos homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. Műemléki épületek optimális bevonata.

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás és zsugorodás mentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felü-leten lévő hibákat, az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A már előzetesen díszítővakolattal ellátott /pl. kőporos/ falfelületek vékonyvakolattal történő felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

Előkészítés

Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton vagy hőszigetelő alapvakolat - esetén az alapozó felhordása előtt ajánljuk a PRIMER falimpregnáló használatát. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos töltésdátumú anyagot használjon, vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A mintaanyagokon,színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, me-lyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható. A munkálatok megkezdése előtt, az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. Fúrógépbe fogott keverőszárral keverjük fel a vödrök tartalmát és ellenőrizzük a vödrök peremére nyomtatott azonosítókat.

Alapozás

Kizárólag PRIMER vakolatalapozóval
FIGYELEM! Mindig a színező vakolat színével megegyező alapozót használjunk!

Felhordás

Eszközök: rozsdamentes glettvassal vagy szórópisztollyal
Eldolgozás: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dör-zsöljük el. A dörzsölés iránya „körkörös”. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg, mind a többletanyag, mind a kevés anyag strukturális különbséget okoz. A műanyag simítón jelentkező több-letanyagot mindig vegyük le. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig. Ügyeljünk arra, hogy a vékonyvakolást folyamatosan végezzük, mert túlzott várakozáskor az anyag kötése megindul, és az összedolgozhatóság csökken. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk. Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Műszaki adatok

Anyagszükséglet: 2 mm: 2.7 kg/m2
Szórópisztollyal történő felhordáskor az anyagszükséglet 30-50%-kal csökken.
A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.
Hígítás: csak szükség esetén max. 2 % vízzel
Színezés: Gyárilag előkeverve a VARIO színkártya meghatározott színeiben.
Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőfoka is +5°C – +25°C között legyen!
Teljes száradási idő: 10 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 % -os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a száradási idő jelentősen megnőhet.
Felülfestés: 24 óra múlva. A vakolatok átfestése során a struktúra megváltozik!
Tisztíthatóság: Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható.
Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Tárolás: Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen, 2 évig.
A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!
Fajsúly: 1,85 kg/l
Sűrűség (20°C-on): 1,85 g/cm3
Nem illó rész: 85 % (m/m)(105 °C-on, 3 óra)
Kiszerelés: 15 kg
Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva
Engedély: CE: EN15824

Tudnivalók

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mecha-nikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.