Általános információk

Honnan tudjam, milyen anyagra van szükségem?

A megfelelő termék kiválasztásához segítséget nyújt a honlapunk, ezen túlmenően érdemes kereskedelmi partnereink támogatását kérni, valamint területi képviselőink tudnak felvilágosítással szolgálni.

Mennyi garancia van a termékekre?

Revco Magyarország Kft. a törvényileg előírt szavatossági kötelezettségeit meghaladóan, 2013. április 1-től, SILICON vékonyvakolataira 27 ÉV SZÍNGARANCIÁT vállal!

Revco Magyarország Kft. 10 év gyártói felelősséget vállal az alábbi termékekre:

VARIO vakolatokra:

Spachtel 1 mm, 1,5 mm, 2,5 mm,
Struktúra 2 mm, 3 mm, 
Roll-putz vakolat.

Továbbá REVCO THERMO-LINE polisztirol táblás külső homlokzati hőszigetelő rendszerre, melynek összetevői:

- REVCO EPS 80 polisztirol lap, 
- REVCO üvegszövet háló, 
- REVCO Fix VARIO ragasztó tapasz, 
- REVCO PRIMER vakolat alapozó, 
- REVCO VARIO vakolat (Spachtel, Struktúra, Roll-putz).

A REVCO Magyarország Kft., mint gyártó, az első 5 évben jótállást (garanciát), a második 5 évben szavatosságot vállal a fenti vakolatokra, továbbá 10 év alkalmassági időt a hőszigetelő rendszerre abban az esetben, amennyiben a gyártó műszaki tájékoztatójában a nevezett termékhez tartozó gyártói utasítást maradéktalanul betartják. A gyártó szavatol azért, hogy a vakolat az átadáskor megfelelő minőségű, megfelel a gyári és a vizsgáló szervezetek által előírt, és megadott követelményeknek. Az erről szóló GARANCIALEVELET kérje a kereskedésekben!

A garanciális igény bejelentését írásban kell megtenni, gyártónak címzett levélben, melynek tartalmaznia kell a vásárlást igazoló számla másolatát, a kivitelezői számla másolatát, a garancia levelet (27 év színgarancia esetén), valamint a 2008. január elsején életbe lépett 37/2007 (XII.13) számú rendelet alapján az építési naplót is. A 49/2003. GKM rendeletnek megfelelően, a gyártó, a helyszínen felvételi adatlapot vesz fel, kivizsgálja a bejelentést, és a felvétel napjától számított 10 munkanapon belül írásban, ajánlott levél formájában értesíti a vevőt a vizsgálat eredményéről. Mindennemű, a nem megfelelő felhasználásból és használatból adódó hiba kizáró ok. A garancialevél csak a hiánytalanul kitöltött bejelentői adatokkal érvényes.

Mit tegyek, ha minőségi kifogással szeretnék élni?

A garanciális igény bejelentését írásban kell megtenni a gyártónak címzett ajánlott tértivevényes levélben, melynek tartalmaznia kell a vásárlást igazoló számla másolatát, a kivitelezés számlamásolatát, a jótállási nyilatkozatot, valamint a 2008. január elsején életbe lépett 37/2007. (XII.13) ÖTM rendelet alapján az építési naplót is.

A 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletnek megfelelően, a gyártó a helyszínen jegyzőkönyvet vesz fel, kivizsgálja a bejelentést, és a felvétel napjától számított 10 munkanapon belül írásban, ajánlott levél formájában értesíti a vevőt a vizsgálat eredményéről. Mindennemű, a nem megfelelő felhasználásból és használatból adódó hiba kizáró ok.

A jótállási nyilatkozat csak a hiánytalanul kitöltött bejelentői adatokkal érvényes.

Hol érdemes megvásárolni az anyagokat?

Kereskedelmi partnereinknél. Az építkezéshez közel eső építőanyag kereskedő partnereinknél garantáltan a legjobb áron vásárolhat! Akció időtartalma alatt kivétel nélkül mindenhol az országban a gyári akciós feltételekkel jut a termékeinkhez, ami mellé egyéb szolgáltatást is biztosíthatnak: azonnali raktári kiszolgálás, gyors helyszíni színkeverés (akár egy-két vödör pótrendelése esetén is), házhozszállítás, tanácsadás, stb.…

Mennyi idő alatt készül el?

Akár azonnal. A helyszíni színkeverés lényege, hogy a raktáron lévő fehér színű vödrös vakolat a gyári receptúra alapján rögtön vödrönként színezhető.

Van házhozszállítás?

Igen, ezt a szolgáltatást kereskedelmi partnereink végzik, díja függ a megrendelt termékek mennyiségétől, összetételétől, stb. Nagyobb tétel esetén többnyire díjtalan.

Hogy válasszak színt?

Erre több lehetőség kínálkozik:

- Ingyenes színminta rendelés. 
- Kereskedelmi partnereink telephelyein lévő mintafalról vagy színkártyából választani. 
- Azoknál a kereskedőknél, ahol helyszíni színkeverést végeznek, lehetőség van mintavödör vásárlására, ami negyede (3,75 kg) a normál vödörnek, de a kívánt színre keverik ott helyben. Ez valódi anyagminta, ami az épület falára vagy kartonra, stb. felhordható.

Kaphatnék színkártyát?

A kereskedésekben általában van lehetőség letét ellenében elvinni, de akár meg is vásárolható a 320 színes REVCO VARIO színkártya, a kicsi 800.- Ft, a nagy 2400.- Ft.

Hol találok kivitelezőt?

Legpraktikusabb, ha ott érdeklődik utána kivitelezőnek, ahol az anyagot vásárolja. Ajánlott referenciaházakat megtekinteni, illetve korábbi megrendelők véleményét kikérni.

Nem tetszik a kiválasztott szín. Mit tegyek?

Már leszínezett anyag esetén korlátozottak a lehetőségek. Ha még nem lett felhordva az anyag, plusz színező paszta hozzáadásával még lehet korrigálni, de már csak sötétebb árnyalatok irányában természetesen. Felhordást követően már csak átfestésre van lehetőség.

Már régebben színezték a házam egy részét, most folytatni szeretném, ugyanolyan lesz a szín?

Pótrendelés esetén, főleg ha már sok idő eltelt az előző színezéshez képest, nem garantálható a teljes színazonosság. Ezért mindenképpen érdemes jelezni megrendeléskor, hogy egy korábbi színhez vásárolnak anyagot! Bizonytalan esetekben laborunk behozott színminta alapján közelítő receptúrát dolgoz ki, de a teljes színazonosság sokszor nem megvalósítható!

Mi van akkor, ha kevés lett az anyag?

A kivitelezés során mindig meg kell győződni, hogy ahhoz az egybefüggő falfelülethez, amit elkezdenek színezni, elegendő-e az anyag. Ha nem, még a színezés megkezdése előtt gondoskodni kell a megfelelő anyagmennyiségről! A színeltérés kiküszöbölése végett, ajánlott a pótrendelésre leszínezett anyagokat összekeverni a meglévőekkel.

Nem fog kifakulni?

Minden, az ultraviola sugárzásnak intenzíven kitett anyag színe, az évek során veszít a telítettségéből. Minél sötétebb a szín, a jelenség annál intenzívebb. Az UV stabilitás szempontjából, lehetőség szerint, a létező legellenállóbb szervetlen pasztákat használjuk termékeink színezésére. Vannak olyan színek is, amik túlnyomórészt szerves piros és/vagy narancssárga pasztát tartalmaznak, ebben az esetben a napsugárzásnak kitett felületeken előfordulhat bizonyos fokú telítettség vesztés az évek során.

Hogyan tároljam? És meddig áll el?

A szennyeződésektől mentes vakolatot célszerűen egy akkora űrtartalmú, légmentesen záródó tiszta edénybe tegyük, amit a vakolat minél jobban kitölt, majd az edényt fagymentes, tűző naptól védett helyen tároljuk. A vakolatok szavatossági ideje bontatlan gyári csomagolásban 2 év. A gyakorlat azt mutatja, hogy a felhasználhatósági idő ennek akár többszöröse is lehet.

Hány színt tartalmaz a színkártya?

A színválasztékunk 320 egyedi színt tartalmaz.
A VARIO márkanevű termékeinknél, valamint az Exterior és Interior festékeknél valamennyi szín előállítható, rendelhető. A NEO, a SILICON és SILICAT márkanevű termékeinknél egyes színek nem érhetőek el! Erről a jelmagyarázatban található jelölések minden esetben egyértelműen rendelkeznek.

Hogyan készülnek a színkártyák?

A színminták nyomdai úton készültek, ezért a végleges színezett felületek ettől kis mértékben eltérhetnek. A végleges szín függ a feldolgozás módjától, az alapfelülettől, a bevonat szemcseméretétől, textúrájától, száradási idejétől. Így az ilyen esetekből adódó színeltérés nem képezheti reklamáció alapját. Amennyiben eltérő típusú termékeket használ azonos színben (festék, vakolat) abban az esetben ellenőrizze a termékek színazonosságát, mert az ásványi töltő anyagok különbsége miatt, törekvéseink ellenére, kismértékű színeltérés előfordulhat.

Javasoljuk, hogy a feldolgozás előtt, kis felületen győződjön meg a megrendelt termék színazonosságáról. Egy homlokzati egységre mindig azonos gyártási dátumú anyagot használjon. A színkártyán szereplő valamennyi szín mellett található egy szám, ami az adott szín fényvisszaverési képességének értéke (HBW). Hőszigetelő rendszerekhez 25-ös érték alatti színek használatát nem javasoljuk!

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább