DECO BEVONATOK ÉS DEKORÁCIÓS ADALÉKOK - DECO SHINE - csillámos bevonat - DECO SHINE

DECO SHINE

Akrilát kötésű, áttetsző, csillámos dekorációs bevonat

Részletes leírás: Erőteljes, látványos megjelenés, meglévő felület csillámosítására, áthengerelésére.

Amennyiben egy meglévő vakolt falfelületet vagy lábazatot szeretne csillogó hatásúvá tenni, akkor a DECO SHINE a megoldás. Ezzel a bevonattal érhető el a legerősebb csillogó hatás, amely napfényben vagy erős megvilágításban érvényesül igazán.

A bevonattal bármilyen homlokzati felület áthengerelhető, így lehetővé válik a már elkészült falfelületek utólagos csillámossá tétele is.

A 10 liter DECO SHINE bevonathoz 8 fiola Brocade adalék javasolt. A legesztétikusabb hatást a SILVER (BROCADE 4) színnel lehet elérni.

Száradás után a festék áttetszőre szárad, a végeredmény pedig enyhén selyemfényű lesz.

A DECO SHINE bevonat alkalmas régi és új épületek külső homlokzatainak illetve belső falazatainak csillámos hatású díszítésére. A bevonattal ellátott felület önmagában nem csillog, látványos megjelenést napfényben, vagy erőteljes mesterséges megvilágítás mellett ad. A bevonat kötőanyaga transzparens, így az alapfelület színe látható marad, azonban a matt festett vagy színező vakolt felület a bevonás után enyhén selyemfényű lesz.

Kültéri felhasználás: Vízszintes illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. A megfelelően megszáradt bevonat a csapóesőnek tartósan ellenáll. Az alapfelület lehet megfelelő hordképességű festékkel, színező vakolattal, vagy lábazati díszítő vakolattal bevont felület, a javasolt alapozás után.

Beltéri felhasználás: Elsősorban festett felületekre javasoljuk, de leválasztó olajtól mentes, sima felületű látszóbeton falra is felhordható. Nagyobb igénybevételű közösségi terek esetében, ha a felület esetleg elkoszolódott, langyos, enyhe mosószeres vízzel, puha sörtéjű kefével tisztítható.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, teljes rétegvastagságban száraz, valamint szilárd, mozgás- és zsugorodásmentes legyen. A nedvszívó falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget.

A DECO SHINE kötőanyaghoz hozzákeverve bármelyik Brocade (1-6 szín) változat használható. A javasolt keverési arány 8 Brocade adalék, 1 vödörhöz! A Brocade adalék mennyiségének további növelése nem fog számottevő, erőteljesebb csillogást eredményezni!

Alapozás: Kizárólag  PRIMER falimpregnáló alapozóval, nedvszívó alapfelület esetén.

Feldolgozás: Az anyag feldolgozása során ügyelni kell az egyenletes anyagfelvitelre, mert a nagy vastagságban felhordott csillámszemcsék össze torlódása a megszáradt bevonaton elszürkülést eredményezhet. A hengerrel felhordott bevonatot érdemes ecsettel diagonálisan, kereszt irányban is átvonni.

Hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5 ℃ és +25 ℃ között legyen!

Felhordás eszközei: Pamut henger, ecset vagy szórópisztoly.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet:

Sima festett felület esetén: 0,25-0,3 liter/m2

Szemcsés strukturált felület esetén: 0,3-0,4 liter/m2

Hígítás: nem javasolt.

Felületi száradás: 4 óra, teljes száradás 24 óra.

A megadott értékek 20°C-on és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Átvonhatóság, javítás: A felület a későbbiek folyamán  EXTERIOR kültéri festékkel átvonható.

Tárolás:

Deco glitter kötőanyag/vödör: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig.

Brocade adalék/fiola: Eredeti bontatlan csomagolásban, száraz helyen korlátlanul eltartható, nem fagyveszélyes.

Kiszerelés: nettó 2,5 liter, nettó 10 liter

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 25°C feletti hőmérséklettől. A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

H mondatok:

EUH 208       Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis (hydroxymethyl) imidazo [4,5-d] imidazole-2,5(1H,3H)-dione –t, reaction mass of: 5-chloro-2- methyl-4-isothiazolin-3-one [EC no. 247-500-7] and 2-methyl-4-isothiazolin-3- one [EC no. 220-239-6] (3:1)-t tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

EUH 210       Kérésre biztonsági adatlap kapható.

P mondatok:

P102              Gyermekektől elzárva tartandó.

P301 + P310  LENYELÉS ESETÉN: azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz.

P262              Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.

EU határérték erre a termékre (A/c) 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 40 g/l VOC-t tartalmaz.

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább