DECO TERMÉKCSALÁD DEKORÁCIÓS ADALÉKOK - DECO SHINE csillámos bevonat - DECO SHINE

Kültéri
Beltéri
Pamuthengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Levegős szórópisztollyal felhordható
Anyagszükséglet kalkulátor

DECO SHINE

A REVCO DECO SHINE egy akrilát kötésű, áttetsző kötőanyag, amelyhez DECO GLITTER MINI adalékot kevere, csillámos dekorációs bevonatot kapunk.

Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falfelületeinek utólagos csillámos díszítésére.

A bevonattal ellátott felület önmagában nem csillog, a látványos megjelenés napfényben vagy erőteljes mesterséges megvilágításban érvényesül igazán. A bevonat kötőanyaga transzparens, áttetszőre szárad, az alapfelület színe száradás után az eredetinél erősebb színtónusú és enyhén selyemfényű lesz.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, teljes rétegvastagságban száraz, valamint szilárd, mozgás- és zsugorodásmentes legyen. A nedvszívó falfelület alapozását a bevonat felhordása előtt 24 órával végezzük el. Az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget.

Kültéri felhasználás: Vízszintes illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. A megfelelően megszáradt bevonat a csapóesőnek tartósan ellenáll. Az alapfelület lehet megfelelő hordképességű festékkel, színező vakolattal, vagy lábazati díszítő vakolattal bevont felület, a javasolt alapozás után.

Beltéri felhasználás: Elsősorban festett felületekre javasoljuk, de leválasztó olajtól mentes, sima felületű látszóbeton falra is felhordható. Nagyobb igénybevételű közösségi terek esetében, ha a felület esetleg elkoszolódott, langyos, enyhe mosószeres vízzel, puha sörtéjű kefével tisztítható.

A 10 liter REVCO DECO SHINE kötőanyaghozDECO GLITTER MINI csillám adalék javasolt mennyisége erőtljes, intenzív csillogás eléréséhez 120 g, visszafogottabb megjelenés eléréséhez 80g.

Az alapozás kizárólag REVCO PRIMER falimpregnálóval történhet, nedvszívó alapfelület esetén.

Az anyag feldolgozása során ügyelni kell az egyenletes anyagfelvitelre, mert a nagy vastagságban felhordott csillámszemcsék összetorlódása a megszáradt bevonaton elszürkülést eredményezhet. A hengerrel felhordott bevonatot érdemes ecsettel diagonálisan, kereszt irányban is átvonni.

A felhordás eszköze: Pamut henger, ecset vagy szórópisztoly.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet:

Sima festett felület esetén: 0,25-0,3 liter/m2

Szemcsés, strukturált felület esetén: 0,3-0,4 liter/m2

Javasolt rétegszám: maximum 1 réteg.

Hígítás: Nem javasolt.

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5℃ és +25℃ között legyen!

Felületi száradási idő: 4 óra

Teljes száradási idő: 24 óra, Átvonhatóság, javítás: A felület a későbbiek folyamán REVCO EXTERIOR homlokzatfestékkel átvonható.

A megadott értékek 20°C-on és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével, tiszta vízzel, zsíros szennyeződés esetén enyhe mosószeres vízzel tisztítható.

Eltarthatósági idő:

DECO SHINE kötőanyag/vödör: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A gyártási dátum a vödör oldalán található.

DECO GLITTER MINI csillám adalék: Eredeti bontatlan csomagolásban, száraz helyen korlátlanul eltartható, nem fagyveszélyes.

Kiszerelés: nettó 10 liter

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 25°C feletti hőmérséklettől. A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Kapcsolódó dokumentumok

Műszaki tájékoztató

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!