LÁBAZATI ÉS DEKORVAKOLATOK - ReMix gránit lábazati vakolat - ReMix Gránit LÁBAZATI ÉS DÍSZÍTŐ VAKOLAT

Kültéri
Beltéri
Ásványi felületre felhordható
Fagyveszélyes
Glettvassal felhordható
Vízzel hígítható

ReMix Gránit LÁBAZATI ÉS DÍSZÍTŐ VAKOLAT

  • Gyárilag előkevert,
  • vödrös kiszerelésű,
  • tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó,
  • műgyanta kötőanyagú,
  • és négy, tasakos kiszerelésű,
  • 13 fajta színezett ásványi szemcse keveréséből létrehozható,
  • nagyszámú színvariáció előállítására alkalmas
  • dekoratív vékonyvakolat rendszer,
  • mely változatos színekben kapható.

Kapcsolódó videók:

Remix lábazati vakolat kikeverése

Revco Granit Lábazati vakolat szakszerű felhordása

A REVCO REMIX lábazati díszítővakolat gyárilag előkevert, diszperziós kötőanyagú, vízzel hígítható. Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainakdíszítésére, valamint lábazatok és kerítések, homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására.

A REVCO REMIX lábazati díszítővakolat-rendszer alap tulajdonságai: jól mosható, dekoratív, könnyen feldolgozható és a 13 féle alapszínnek köszönhetően 1248 féle színkombinációban előállítható. Gyári keveréssel megegyező minőség állítható elő vele akár a felhasználás helyszínén is, hibalehetőség nélkül, már 1 vödörnyi mennyiségben. A rendszer elemei a színezett kőzúzalék, illetve a folyékony kötőanyag. A 10 literes vödörben található 4 kg kötőanyaghoz 4 tasak tetszőlegesen kiválasztott kőzúzalékot kell önteni, majd megfelelő keverőgéppel elkeverve máris használatra kész vakolatot kapunk.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás- és zsugorodásmentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A gránit vakolat nem alkalmas a felület hibáinak javítására. A hibajavítást cementhabarccsal, illetve cement kötőanyagú glettel végezhetjük.

Vízszintes, illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. Amennyiben a fogadó szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen a munkálatok megkezdése előtt. Az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző gyártási dátumú köveknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos gyártási dátumú REMIX köveket (2,75 kg-os tasak) használjon, vagy a különböző gyártási dátumú REMIX kőből készült keveréket egy nagyobb edényben keverje össze. Ezt a folyamatot fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A túlzott keverés az anyag felhabosodásához és elszíneződéséhez vezet. A fal nem megfelelő vízszigetelése esetén a lábazati vakolat nem alkalmazható.

Nedvszívó alapfelületek esetén REVCO PRIMER falimpregnálóval alapozzunk, kevésbé nedvszívó, sima felületen (hőszigetelő rendszer ragasztó) REVCO PRIMER vakolatalapozóval.

A felhordás eszköze: Csak rozsdamentes glettvas! A szerszámok használat után közvetlenül vízzel tisztíthatóak.

A felhordás módja: A szemcse átmérőnél nagyobb vastagságban, egyenletesen felhordott REVCO REMIX lábazati díszítővakolatot simítóval gletteljük el. Mindig egy irányba simítsuk. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig, illetve ügyeljünk arra, hogy ne húzzuk szét a szemcséket.

Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk.

Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban, erős szélben és párás időben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt a szilárdság csökkenését és repedéseket okozhatnak. A felhordást követő egy hétig óvjuk a felületet a szélsőséges időjárási hatásoktól. A felületen végrehajtott utólagos javítások, foltszerű elszíneződést eredményezhetnek. A megjelenő tejszerű elszíneződés a száradással letisztul.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet:

REVCO REMIX és Mini Gránit: 1 mm vakolat 3,5 kg/m2

REVCO REMIX és Gránit: 2 mm vakolat 5,5 kg/m2

A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: Nem szükséges.

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen!

Teljes száradási idő: 12 óra

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Átvonhatóság: A felület a későbbiek folyamán REVCO REMIX lábazati díszítővakolattal, illetve REVCO EXTERIOR kültéri falfestékkel átvonható.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni.

Kiszerelés: nettó 15 kg

CE jelölt termék, az EN 15824:2009 harmonizált szabvány alapján a szerves kötőanyag tartalmú külső és belső vakolatok követelményei szerint:

Tapadó szilárdság: 1,3 MPa

Vízáteresztő képesség: W2

Páradiffúzió: V2

Hővezetési tényező, λ: 0,67 W/mK

Tűzvédelmi osztály: C

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, a feldolgozásából és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Az „N” natúr kő egy természetes színű kőzúzalék, ebből adódóan a színe eltérhet a mintákon megadottól.

A kizárólag „W” színű kövek keverése esetén (WWWW) a termék enyhén sűrűbb állagú, a könnyebb feldolgozhatóság érdekében adjon hozzá 1-2 dl csapvizet vagy REVCO REMIX kötőanyagot vödrönként.

Kapcsolódó dokumentumok

Teljesítmény nyilatkozat

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább