LÁBAZATI ÉS DEKORVAKOLATOK - ReMix lábazati vakolat - ReMix LÁBAZATI ÉS DÍSZÍTŐ VAKOLAT

Kültéri
Beltéri
Ásványi felületre felhordható
Fagyveszélyes
Glettvassal felhordható
Vízzel hígítható

ReMix LÁBAZATI ÉS DÍSZÍTŐ VAKOLAT

  • gyárilag előkevert,
  • vödrös kiszerelésű,
  • tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
  • műgyanta kötőanyagú,
  • és négy, tasakos kiszerelésű,
  • 13 fajta színezett ásványi szemcse keveréséből létrehozható
  • nagyszámú színvariáció előállítására alkalmas
  • dekoratív vékonyvakolat rendszer,
  • mely változatos színekben kapható.

Kapcsolódó videók:

Remix lábazati vakolat kikeverése

Revco Granit Lábazati vakolat szakszerű felhordása

A REMIX alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint lábazatok és kerítések, homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. A REMIX gyárilag előkevert, diszperziós kötőanyagú, vízzel hígítható. Vízszintes, illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás- és zsugorodásmentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A márvány vakolat nem alkalmas a felület hibáinak javítására. A hibajavítást cementhabarccsal, illetve cement kötőanyagú glettel végezhetjük.

A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen a munkálatok megkezdése előtt. Az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos töltésdátumú anyagot használjon, vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Ezt a folyamatot fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható. A túlzott keverés az anyag felhabosodásához és elszíneződéséhez vezet. A fal nem megfelelő vízszigetelése esetén a márványvakolat nem alkalmazható.

PRIMER falimpregnálóval

Anyagszükséglet: 0,1-0,2 l/m2.

Felhordását ecsettel vagy pamuthengerrel végezzük.

Eszközök: Csak rozsdamentes glettvassal! A szerszámok használat után közvetlenül vízzel tisztíthatóak.

Eldolgozás: Az egyenletesen felhordott gránit vakolatot a rozsdamentes simítóval gletteljük el. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg. A gránit vakolatot mindig egy irányba simítsuk, a felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig, illetve ügyeljünk arra, hogy ne húzzuk szét a szemcséket. A gránit vakolat felhordását folyamatosan végezzük, mert túlzott várakozáskor az anyag kötése megindul, és az összedolgozhatóság csökken. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk. Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban, erős szélben és párás időben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt a szilárdság csökkenését és repedéseket okozhatnak. A felhordást követő egy hétig óvjuk a felületet a szélsőséges időjárási hatásoktól. A felületen végrehajtott utólagos javítások, foltszerű elszíneződést eredményezhetnek. A megjelenő tejszerű elszíneződés bizonyos idő után letisztul.

Anyagszükséglet:
REMIX vakolat: 1 mm 3,5 kg/m2

A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: nem szükséges

Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőfoka is +5°C – +25°C között legyen!

Teljes száradási idő: 24 óra
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom), a száradási idő jelentősen megnőhet.

Tisztíthatóság: Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát.

Átvonhatóság: A felület a későbbiek folyamán gránit vakolattal, illetve VARIO Exterior kültéri festékkel átvonható.

Tárolás: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni.

Fajsúly: 1,60 kg/l

Sűrűség (20°C-on): 1,6 g/cm3

Nem illó rész: 81% (m/m) (105°C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 15 kg

Engedély: CE: EN15824

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Kapcsolódó dokumentumok

Teljesítmény nyilatkozat Színkatalógus

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább