LÁBAZATI VAKOLATOK, LÁBAZATFESTÉK, DEKORVAKOLATOK - DECO CARNEVAL díszítő vakolat - Deco Carneval

Kültéri
Beltéri
Rozsdamentes glettvassal felhordható
Anyagszükséglet kalkulátor

Deco Carneval

A DECO CARNEVAL díszítő vakolat alkalmas régi és új épületek, külső homlokzatainak illetve belső falazatainak exkluzív megjelenést adó díszítésére, dekoratív fedővakolására.

Ünnepélyes, izgalmas és elegáns. Titka a szokatlan alapanyag, az egyedi technológiával színezett tört üvegszemek, melyek különleges, csillogó hatást eredményeznek. Elsősorban beltérre ajánljuk, ahol a dekoratív mezők használatával egyszerűen tehetünk izgalmassá felületeket, akár természetes fénnyel, akár mesterséges világítással kombinálva. Rendkívül tartós bevonatot képez, karbantartást nem igényel. Az átlagos beltéri felhasználásnál nagyobb igénybevételre is alkalmas felület érhető el használatával.

Válasszon 12 árnyalatunk közül és engedje szárnyalni kreativitását.

Kapcsolódó videó:

Remix Deco Carneval szakszerű alkalmazása

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület szilárd, mozgás és zsugorodás- valamint leválasztó olaj-mentes legyen. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat, az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak és színűek legyenek. A díszítő vakolat nem alkalmas a felület hibáinak a kijavítására. Vízszintes, illetve közel vízszintes felületek bevonására kültérben nem javasolt. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. A felhasználhatóságra vonatkozó rendelkezéseket lásd a csomagoláson található táblázatban.

Az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. A termék gyártásából adódóan utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az egyes színezett üvegzúzalék esetében, elenyészően kis mennyiségben, eltérő színű szemcsék is előfordulhatnak. Egységnyi felületen azonos töltésdátumú anyagot használjon vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Ezt a folyamatot fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. A túlzott keverés az anyag felhabosodásához és elszíneződéséhez vezet.

Kültéri felhasználás: Vízszintes, illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. Amennyiben a hordozó szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a REMIX DECO CARNEVAL díszítő vakolat nem alkalmazható. A megfelelően megszáradt bevonat a csapóesőnek tartósan ellenáll. Az alapfelület lehet megfelelő hordképességű cementes alapfelület (cementes vakolat, keménytáblás hőszigetelés glettelése, Ck lap) a javasolt alapozás után.

Beltéri felhasználás: Az alapfelület leválasztó olajtól mentes beton fal, cementes vakolattal vagy cementes glettel bevont felület lehet. Gipszkartonra, gipszes vakolattal vagy gipszes glettel, beltéri festékkel bevont felületekre nem javasoljuk. Farost vagy egyéb fa alapú felület esetében, megfelelő alapozás után, a nedvesség felvételből adódó mozgások figyelembevételével ajánljuk. Falazóelemekre közvetlenül nem használható.

Javasoljuk figyelembe venni, hogy a felület az erős szemcsézettségéből adódóan a díszítő vakolatra rácsapódó olaj (konyhai felhasználás) vagy víz (fürdőszobai felhasználás, vízkő) esetében nehezen takarítható. Nagyobb igénybevételű közösségi terek esetében, ha a felület esetleg elkoszolódott, langyos, enyhe mosószeres vízzel, puha sörtéjű kefével tisztítható.

Figyelem! Egyes színes üveg és üvegzúzalékok esetén az alapfelület színe átüthet a REMIX DECO CARNEVAL vakolaton! Javasolt tehát az egységes világos/ fehér alapfelület! Az alapozás kizárólag REVCO PRIMER vakolatalapozóval történhet. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el.

A felhordás eszköze: Rozsdamentes glettvas.

A felhordás módja: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dörzsöljük el.

Az egyenletesen felhordott REMIX DECO CARNEVAL díszítő vakolatot rozsdamentes simítóval gletteljük el. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg. A felhúzás után a REMIX DECO CARNEVAL díszítő vakolatot mindig egy irányba simítsuk. A megjelenő tejszerű elszíneződés bizonyos idő után letisztul. A nagyobb anyagvastagság és a színezett üvegzúzalék szemcsézettsége miatt, a REMIX DECO CARNEVAL díszítő vakolat feldolgozása fokozott odafigyelést, termékcsoportonként eltérő feldolgozási metódust és tapasztalatot igényel.

A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig, illetve ügyeljünk arra, hogy ne húzzuk szét a szemcséket, mert száradás után átlátszik az alapfelület. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással vagy az élek mentén képezzünk.

Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban, erős szélben és párás időben, mert ezek száradási és felhordási idő alatt a szilárdság csökkenését és repedéseket okozhatnak. A felhordást követő egy hétig óvjuk a felületet a szélsőséges időjárási hatásoktól.

A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet: 6,5-7,5 kg/m2

A megadott anyagszükséglet tájékoztató jellegű, sima alapfelületre vonatkozik, függ a felhordás módjától és az alapfelülettől. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: Nem javasolt.

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen.

Teljes száradási idő: 72 óra, Felületi száradás: 24 óra.

Átvonhatóság, javítás: A felület a későbbiek folyamán bármely REVCO REMIX lábazati- és díszítővakolattal, illetve REVCO EXTERIOR homlokzatfestékkel átvonható.

A megadott értékek 20°C-on és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Eltarthatósági idő: Eredeti csomagolásban fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig.

Kiszerelés: nettó 14 kg

CE jelölt termék, az EN 15824:2009 harmonizált szabvány alapján a szerves kötőanyag tartalmú külső és belső vakolatok követelményei szerint:

Tapadó szilárdság: 0,8 MPa

Vízáteresztő képesség: W2

Páradiffúzió: V2 Hővezetési tényező, λ: 0,67 W/mK

Tűzvédelmi osztály: C

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödör feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, de az anyag szemcsézettségéből, feldolgozásából és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a felhordás egyszerű szerszámokkal történik, de magasfokú szakértelmet igényel!

Kapcsolódó dokumentumok

Műszaki tájékoztató

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!