Lazúrok - Alapozók - WOOD-LINE alapozó

Kültéri
Beltéri
Mikroszálas hengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Levegős szórópisztollyal felhordható
Anyagszükséglet kalkulátor

WOOD-LINE alapozó

A REVCO WOOD-LINE alapozó gyárilag előkevert, vizes műgyanta bázisú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, színezetlen kültéri alapozó, amely a REVCO WOOD-LINE lazúr alapozója és elsősorban, annak kültéri felhasználása előtt kell használni.

Az alapfelület por-, gyanta- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felületen lévő hibákat, egyenetlenségeket, száradási repedéseket a munkák megkezdése előtt, az alapfelület anyagának és homogenitásának (a fa színének) megfelelően javítsuk ki. Régi lakkozott felületek újra lazúrozása előtt, a régi réteget teljes rétegvastagságában csiszoljuk le a felületről. Egyes trópusi fafajták, vagy nem kellően száraz anyag lazúrozása során elszíneződés tapasztalható. Felhívjuk a figyelmet, hogy minden fának (azonos fajtán belül is) más a nedvszívó képessége.

A WOOD-LINE lazúr kültéri felhasználása esetén, mindig alkalmazzunk egy réteg REVCO WOOD-LINE alapozót.

Az alapozót a munkálatok megkezdése előtt rázzuk össze, vagy keverjük fel. A munka végzése során időnként rázzuk össze.

A felhordás eszköze: Henger, ecset vagy szórópisztoly.

A felhordás módja: Általában egy rétegben javasoljuk, de erősen nedvszívó, puha fák esetében illetve, ha a felület jobban kitett fokozott időjárási hatásoknak és mikro-organikus fertőzésnek, a két réteg alapozást ajánljuk! Kétrétegű alapozásnál a „nedves a nedvesre” módszert kell alkalmazni. Ügyeljünk az egyenletes és a fa szálirányával megegyező eldolgozásra.

Az alapozás után, és ha szükséges, az első réteg lazúrozást követően, végezzünk finom csiszolást.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet: 10-12 m2/liter/réteg.

A REVCO WOOD-LINE alapozó anyagigénye függ az alapfelület nedvszívó képességétől és a felhordási módtól.

Javasolt rétegszám: Minimum 1 réteg.

Hígítás: Nem ajánlott!

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a felület hőfoka is +5°C - +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a felhordási és száradási idő után repedéseket okozhatnak.

Átvonhatóság: 3-4 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A gyártási dátum a vödör oldalán található. Használat után a dobozt gondosan le kell zárni. Tárolás előtt a doboz felfordításával csökkenthető a felületi bőrképződés.

Kiszerelés: nettó 1 liter, nettó 5 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!