Lazúrok - Alapozók - WOOD-LINE ALAPOZÓ

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható

WOOD-LINE ALAPOZÓ

  • Gyárilag előkevert,
  • vizes műgyanta bázisú
  • és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó,
  • kimagasló szürkepenész, kékgomba, rovar elleni védelmet biztosító,
  • magas minőségű,
  • színezetlen,
  • kültéri alapozó,
  • amelyet a REVCO WOOD LINE falazúr kültéri felhasználása előtt kell feldolgozni.

A REVCO WOOD-LINE alapozó gyárilag előkevert, vizes műgyanta bázisú és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, színezetlen kültéri alapozó, amelyet a REVCO WOOD-LINE lazúr elsősorban kültéri felhasználása előtt kell feldolgozni. Alkalmas új, kültéri és beltéri fa (korlát, kerítés, bútor, nyílászáró, stb.) felületek alapozására. Kiemeli a fa erezetét, rajzolatát és gondoskodik védelméről, időjárás állóságáról. Az alapozás használatával a kültéri fafelületek élettartalma meghosszabbodik.

Az alapfelület por-, gyanta- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felületen lévő hibákat, egyenetlenségeket, száradási repedéseket a munkák megkezdése előtt, az alapfelület anyagának és homogenitásának (a fa színének) megfelelően javítsuk ki. Régi lakkozott felületek újra lazúrozása előtt, a régi réteget teljes rétegvastagságában csiszoljuk le a felületről. Egyes trópusi fafajták, vagy nem kellően száraz anyag lazúrozása során elszíneződés tapasztalható. Felhívjuk a figyelmet, hogy minden fának (azonos fajtán belül is) más a nedvszívó képessége.

Kültéri felhasználás esetén minden esetben alkalmazzunk egy réteg REVCO WOOD-LINE alapozót.

Az alapozót a munkálatok megkezdése előtt rázzuk össze, vagy keverjük fel. A munka végzése során időnként rázzuk össze.

A felhordás eszköze: Henger, ecset vagy szórópisztoly.

A felhordás módja: Általában egy rétegben javasoljuk, de erősen nedvszívó, puha fák esetében illetve, ha a felület jobban kitett fokozott időjárási hatásoknak és mikro-organikus fertőzésnek, a két réteg alapozást ajánljuk! Kétrétegű alapozásnál a „nedves a nedvesre” módszert kell alkalmazni. Ügyeljünk az egyenletes és a fa szálirányával megegyező eldolgozásra.

Az alapozás után, és ha szükséges, az első réteg lazúrozást követően, végezzünk finom csiszolást.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet: 10-12 m2/liter/réteg

A REVCO WOOD-LINE alapozó anyagigénye függ az alapfelület nedvszívó képességétől és a felhordási módtól.

Javasolt rétegszám: Minimum 1 réteg.

Hígítás: Nem ajánlott!

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a felület hőfoka is +5°C - +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Átvonhatóság: 3-4 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. Használat után a dobozt gondosan le kell zárni. Tárolás előtt a doboz felfordításával csökkenthető a felületi bőrképződés.

Kiszerelés: nettó 1 liter, nettó 5 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Kapcsolódó dokumentumok

ÉMI-TÜV SÜD (KERMI) engedély

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább