Lazúrok - Alapozók - WOOD-LINE ALAPOZÓ

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható

WOOD-LINE ALAPOZÓ

  • gyárilag előkevert,
  • vizes műgyanta bázisú
  • és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó,
  • kimagasló szürkepenész, kékgomba, rovar elleni védelmet biztosító,
  • magas minőségű,
  • színezetlen,
  • kültéri alapozó,
  • amelyet a REVCO Wood Line falazúr kültéri felhasználása előtt kell feldolgozni.
A WOOD-LINE alapozó alkalmas új, kültéri fa (korlát, kerítés, bútor, nyílászáró, stb.) felületek alapozására. Kiemeli a fa erezetét, rajzolatát és gondoskodik védelméről, időjárás állóságáról. Az alapozás használatával a kültéri fafelületek élettartalma meghosszabbodik.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felületen lévő hibákat, egyenetlenségeket, száradási repedéseket a lazúrozás munkák megkezdése előtt, az alapfelület anyagának, és homogenitásának (a fa színének) megfelelően javítsuk ki. Régi lakkozott felületek újra lazúrozása előtt a régi réteget teljes rétegvastagságában csiszoljuk le a felületről. Egyes trópusi fafajták, vagy nem kellően száraz anyag lazúrozása során elszíneződés tapasztalható. Felhívjuk a figyelmét, hogy minden fának (azonos fajtán belül is) más a nedvszívó képessége.

Kültéri felhasználás esetén minden esetben alkalmazzunk egy réteg WOOD-LINE alapozót. Az alapozót a munkálatok megkezdése előtt rázzuk össze, vagy keverjük fel. A munka végzése során időnként rázzuk össze az anyagot.

A WOOD-LINE alapozó anyagigénye függ az alapfelület nedvszívó képességétől és a felhordási módtól. Felhordását egy rétegben ajánljuk.

Anyagszükséglet: 10-12 m2/l
Az alapozás után, és ha szükséges, az első réteg lazúrozást követően végezzünk finom csiszolást.

Hígítás: Nem szükséges.

Színezés: Gyárilag előkeverve 24 színárnyalatban.

Hőmérséklet:
A levegő és a felület hőfoka is +5°C - +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Teljes száradási idő: 3 óra
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a felhordási, száradási idő jelentősen megnőhet.

Átfesthető: 12 óra múlva.

Tisztíthatóság: Tiszta csapvízzel és puha sörtéjű kefével tisztítható. Kerülje az erős vegyi összetételű tisztítószerek, súrolószerek használatát! Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket vízzel azonnal el kell mosni.

Tárolás: Eredeti csomagolásban fagymentes helyen, egy évig.
Használat után a dobozt gondosan le kell zárni. Tárolás előtt a doboz felfordításával csökkenthető a felületi bőrképződés.

Fajsúly: 1,60 kg/l

Sűrűség (20°c-on): 1,02 g/cm3

Kiszerelés: 5 l, 1 l

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes. "E" tűzveszélyességi osztályba sorolva.

Fagyveszélyes!

Engedély: KERMI: E-2008/2-000312-1

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után, csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Kapcsolódó dokumentumok

ÉMI-TÜV SÜD (KERMI) engedély

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább