Lazúrok - Lazúrok - WOOD-LINE LAZÚR

Kültéri
Beltéri
Fagyveszélyes
Hengerrel felhordható
Szórópisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Vízzel hígítható

WOOD-LINE LAZÚR

  • gyárilag előkevert,
  • vizes műgyanta bázisú,
  • pigmenteket,
  • és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó,
  • a fa erezetét kiemelő,
  • selyemfényű,
  • gyorsan száradó,
  • 24 óra után blokk álló,
  • kiváló kopás állóságú lazúr,
  • mely 67 színárnyalatban kapható.

Kapcsolódó videók:

Woodline Lazur

A WOOD-LINE falazúr alkalmas új, kültéri és beltéri fa (korlát, kerítés, bútor, nyílászáró, hajópadló, stb.) felületek díszítésére. Kiemeli a fa erezetét, rajzolatát és gondoskodik védelméről, időjárás állóságáról, annak tisztíthatóságáról. Színét sokáig megtartja, könnyen javítható.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felületen lévő hibákat, egyenetlenségeket, száradási repedéseket a pácolási munkák megkezdése előtt, az alapfelület anyagának, és homogenitásának (a fa színének) megfelelően javítsuk ki. Régi lakkozott felületek újra lazúrozása előtt, a régi réteget teljes rétegvastagságában csiszoljuk le a felületről. Egyes trópusi fafajták, vagy nem kellően száraz anyag lazúrozása során elszíneződés tapasztalható. Felhívjuk a figyelmét, hogy minden fának (azonos fajtán belül is) más a nedvszívó képessége. A lazúr felhordása előtt lássuk el a felületet a szükséges WOOD-LINE alapozó beeresztésével. Tűzgátló vagy gombagátló adalékkal kezelt vagy áztatott felület esetén készítsünk próbafelületet.

Kültéri felhasználás esetén minden esetben alkalmazzunk egy réteg WOOD-LINE alapozót. A lazúrt a munkálatok megkezdése előtt rázzuk össze, vagy keverjük fel. A munka végzése során időnként rázzuk össze az anyagot az egyenletes színhatás érdekében.

Eszközök: Ecsettel, szórással.

Eldolgozás: Ügyeljünk az anyag egyenletes és a fa szálirányával megegyező eldolgozására.

A WOOD-LINE falazúr takaróképessége függ a színtől, az alapfelület nedvszívó képességétől és a felhordási módtól. Felhordását kwettő vagy három rétegben ajánljuk.

Anyagszükséglet: 10-12 m2/l
Az alapozás után, és ha szükséges, az első réteg lazúrozást követően, végezzünk finom csiszolást.

Hígítás: Nem szükséges.

Színezés: Gyárilag előkeverve 67 színárnyalatban.

Hőmérséklet: A levegő és a felület hőfoka is +5°C - +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Teljes száradási idő: 3 óra
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a felhordási, száradási idő jelentősen megnőhet.

Átfesthető: 12 óra múlva.

Tisztíthatóság: Tiszta csapvízzel és puha sörtéjű kefével tisztítható. Kerülje az erős vegyi összetételű tisztítószerek, súrolószerek használatát! Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket vízzel azonnal el kell mosni.

Tárolás: Eredeti csomagolásban fagymentes helyen, egy évig.
Használat után a dobozt gondosan le kell zárni. Tárolás előtt a doboz felfordításával csökkenthető a felületi bőrképződés.

Fajsúly: 1,60 kg/l

Sűrűség (20°c-on): 1,02 g/cm3

Kiszerelés: 5 l, 1 l

Tűzveszélyességi osztály:
Nem tűzveszélyes. "E" tűzveszélyességi osztályba sorolva.

Fagyveszélyes!

Engedély: KERMI: E-2008/2-000312-1

Kapcsolódó dokumentumok

ÉMI-TÜV SÜD (KERMI) engedély

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább