Fogalmak

vakolat: összefoglaló kifejezése minden olyan vastag bevonatnak, ami egy falazat külső vagy belső oldalára kerül és a felület kiegyenlítésére, vagy az időjárási hatásoktól való megvédésére, párafékezésre szolgál. Anyaga lehet mész-cement, gipsz, diszperziós alapú.

vakolat

lábazati vakolat: épületek lábazatán, vagy támfalakon, kerítéseken fedőrétegként használt, magas transzparens kötőanyag tartalmú, színes szemcsékből álló 1,5 - 2,5 mm rétegvastagságú tartós bevonat.

lábazati vakolat
nemesvakolat: összefoglaló kifejezése homlokzatok esetében, a záró/fedőrétegeként használt 1 mm-nél nagyobb rétegvastagságú jellegzetes textúrájú anyagoknak.

nemesvakolat


homlokzatfesték: összefoglaló kifejezése homlokzatok esetében, a záró/fedőrétegeként használt hagyományos festő technológiával felhordott vékony bevonatoknak.

homlokzatfesték


dryvit rendszer: egy régi megnevezés, amely a hazánkban először megjelent homlokzati hőszigetelő rendszer (THR) márkaneve volt.

dryvit rendszer


kültéri vakolat: összefoglaló kifejezése minden olyan bevonatnak, ami a falazatra kerül, és a felület kiegyenlítésére, vagy az időjárási hatásoktól való megvédésére szolgál.

kültéri vakolat
lélegző vakolat: általános köznyelvben használt kifejezés, a magasabb páraáteresztő képességű bevonatokra.

lélegző vakolat

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább