HOMLOKZATI SZÍNEZŐ VAKOLATOK - VARIO+ akril vakolat - VARIO+ spachtel, struktúra és roll putz vakolat

Elérhető felületi mintázat (struktúra):
Kültéri/Beltéri
Ásványi felületre felhordható
Rozsdamentes glettvassal felhordható
Műanyag simítóval felhordható
Tölcséres vakolatszóró-pisztollyal felhordható
Szivacshengerrel felhordható (Csak a Roll Putz!)
Vízzel hígítható
Kiszerelés
Raklapon
Kiszerelés
Raklapon
Színposta
Anyagszükséglet kalkulátor

VARIO+ spachtel, struktúra és roll putz vakolat

A REVCO VARIO+ gyárilag előkevert, kimagaslóan jól feldolgozható, vízzel hígítható, műgyanta diszperziós kötőanyagú, kvarc töltőanyagú, vödrös kiszerelésű vékonyvakolat. Tulajdonság javító adalékokat tartalmaz és az UV-sugárzást elnyelő, mikro-organikus fertőzésekkel szembeni ellenállást biztosító bevonatot képez.

Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint homlokzati hőszigetelő rendszerek és egyéb ásványi alapfelületek fedővakolására.

 

Kapcsolódó videók:

Revco Vario spachtel 1,5 mm vakolat szakszerű felhordása

Revco Vario Struktura 2 mm vakolat vertikális felhordása

Revco Vario Rollputz vakolat technikák 1. rész

Revco Vario Rollputz vakolat felhordási technikák 2. rész

Revco Vario Rollputz vakolat technikák 3. rész

 • emelt minőségű akril vékonyvakolat
 • 588 szín (teljes Impulse színkártya)
 • 320 szín (teljes Vario színkártya)
 • kültéri/beltéri felhasználásra
 • UV-hatások elleni védelem*
 • hatékonyabb alga elleni védelem*
 • 6 féle felületi megjelenés:
  -spachtel (kapart hatású) 1 mm, 1,5 mm, 2,5 mm
  -struktúra (gördülő szemcsés) 2 mm, 3 mm
  -roll putz (hengerelt)
 • kiemelkedően jól feldolgozható
 • REVCO THERMO-LINE és REVCO MINERÁL hőszigetelő rendszerre
 • DECO GLITTER MAX csillámadalékkal kombinálható

*a korábbi Vario terméktulajdonságokhoz képest

Az alapfelület tartósan por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás- és zsugorodásmentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A már előzetesen díszítő vakolattal ellátott (pl. kőporos) falfelületek vékonyvakolattal történő felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét. Amennyiben a fogadó szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző gyártási dátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos gyártási dátumú anyagot használjon, vagy a különböző gyártási dátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen.

Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat vagy hőszigetelő alapvakolat - esetén a REVCO PRIMER vakolatalapozó felhordása előtt ajánljuk a REVCO PRIMER falimpregnáló használatát.

A munkálatok megkezdése előtt, az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges vakolatmennyiséget. Fúrógépbe fogott keverőszárral rövid ideig keverjük fel a vödrök tartalmát és ellenőrizzük a vödrök peremére nyomtatott azonosítókat.

Az alapozás kizárólag REVCO PRIMER vakolatalapozóval történhet.

A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen.

A felhordás eszköze: Spachtel (kapart hatású) és Struktúra (gördülő szemcsés) vakolat esetén rozsdamentes glettvas, műanyag simító vagy tölcséres vakolatszóró-pisztoly, Roll Putz (hengerelt) vakolat esetén szivacshenger a struktúrától függően.

A felhordás módja: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dörzsöljük el.

Spachtel (kapart hatású) vakolat esetén a dörzsölés iránya körkörös.

Struktúra (gördülő szemcsés) vakolat esetén a dörzsölés iránya tetszőleges, lehet körkörös, függőleges vagy vízszintes irányú, a kialakítani kívánt felületi megjelenés szerint.

Roll Putz (hengerelt) vakolat esetén a felhordást maximum 4 mm fogazású glettvassal végezzük, majd durva struktúra szivacshengerrel (lukacsos felületű) az anyagot egyenletesen oszlassuk el függőleges, majd vízszintes irányban is. Az utolsó hengerelést függőlegesen lefelé végezzük. A felhúzás és a strukturálás között minél rövidebb idő teljen el, mert a túlzott várakozáskor az anyag száradása megindul és összedolgozhatósága csökken. A finomabb felületű struktúra eléréséhez adjunk maximum 5 dl vizet az anyaghoz.

A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg, mind a többletanyag, mind a kevés anyag strukturális különbséget okoz, és az összedolgozhatóság csökken.

A műanyag simítón jelentkező többletanyagot mindig vegyük le. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig.

A struktúra kialakítását a felhordás után azonnal, a száradás megindulása előtt végezzük. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk.

Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a felhordási és száradási idő után repedéseket okozhatnak.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet:

Spachtel (kapart hatású) 1 mm: 1,5-1,7 kg/m2

Spachtel (kapart hatású) 1,5 mm: 2,4-2,6 kg/m2

Spachtel (kapart hatású) 2,5 mm: 3,0-3,2 kg/m2

Struktúra (gördülő szemcsés) 2 mm: 2,4-2,6 kg/m2

Struktúra (gördülő szemcsés) 3 mm: 2,7-2,9 kg/m2

Roll Putz (hengerelt): 1-2 kg/m2

A leírt mennyiségek tájékoztató jellegűek, függnek a felhordás módjától és az alapfelülettől. Az anyagigényt célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: Amennyiben szükséges, maximum 2 dl csapvízzel (kivéve Roll Putz!).

Színezés: A REVCO IMPULSE színkártya és a REVCO VARIO színkártya szerint. A B2-es anyagok önállóan fehér színként nem használhatóak!

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen.

Teljes száradási idő: 10 óra, Átvonhatóság: 24 óra múlva. Átfestés után a vakolat megjelenése megváltozhat!

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével, tiszta vízzel, zsíros szennyeződés esetén enyhe mosószeres vízzel tisztítható.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 2 évig. A gyártási dátum a vödör oldalán található.

Kiszerelés: nettó 4 kg (Roll Putzból nem elérhető) és nettó 16 kg

CE jelölt termék, az EN 15824:2009 harmonizált szabvány alapján a szerves kötőanyag tartalmú külső és belső vakolatok követelményei szerint:

Tapadószilárdság: 0,8 MPa

Vízáteresztő képesség: W2

Páraáteresztő képesség: V2

Hővezetési tényező, λ: 0,67 W(mx)K

Tűzzel szembeni ellenállás: "F"

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödör feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, az anyag szemcsézettségéből, feldolgozásából és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Mindig az anyaghoz javasolt, színezett alapozót használjunk.

A REVCO VARIO színkártyán szereplő valamennyi szín mellett található egy szám, ami az adott szín fényvisszaverési képességének értéke (HBW), a REVCO IMPULSE színkártyán  jelöli az alacsony fényvisszaverési képességgel rendelkező színeket. Hőszigetelő rendszerhez 25-ös HBW érték alatti illetve  jellel megjelölt színek használatát nem javasoljuk, mivel annak túlzott felmelegedéséhez és berepedezéséhez vezethetnek. A színkártyákon jelöli a szerves pasztával színezett árnyalatokat, amelyek fokozottan érzékenyek az UV-sugárzásra. Ilyen színek használata esetén a szavatosság nem terjed ki a színtartósságra.

Termékeink

Falfestékek, vakolatok, kiegészítők és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!