Hőszigetelő rendszerek, Ragasztók - FIX PREMIUM ragasztó - FIX PRÉMIUM hőszigetelő rendszerragasztó

Ásványi felületre felhordható
Glettvassal felhordható
Vízzel hígítható

FIX PRÉMIUM hőszigetelő rendszerragasztó

  • Magas minőségű,
  • gyárilag előkevert,
  • cement bázisú,
  • homok töltőanyagú,
  • tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó,
  • zsákos kiszerelésű ragasztótapasz,
  • keménytáblás homlokzati polisztirol, grafitos polisztirol és kőzetgyapot szigetelő lapokhoz.

REVCO FIX PREMIUM rendszerragasztó egy magas minőségű, gyárilag előkevert, cement bázisú, homok töltőanyagú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, zsákos kiszerelésű ragasztótapasz, keménytáblás extrudált polisztirol és kőzetgyapot hőszigetelő lapokhoz.

Alkalmas régi és új épületek keménytáblás extrudált lábazati, expandált homlokzati polisztirol alapú, kőzetgyapot hőszigetelő lemezeinek ragasztására és üvegszövet háló beágyazására, glettelésére.

Felhasználható ásványi alapú vakolaton, beton, telefugás tégla, pórusbeton felületen. A felhasználásnál ügyeljünk arra, hogy az alapfelület legyen száraz, teherbíró, szilárd és mindenféle leválasztó szertől mentes. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat javítsuk ki. Nedvszívó alapfelület (gipszes alap vagy régi kőporos vakolat) esetén a ragasztás előtt alapozzon REVCO PRIMER falimpregnálóval.

Öntsünk 7 liter tiszta hidegvizet egy keverőedénybe és adjuk hozzá a 25 kg-os REVCO FIX PREMIUM rendszerragasztót. Addig keverjük, amíg csomómentes keveréket nem kapunk. Ezután hagyjuk kb. 5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy ez alatt az idő alatt ne adjunk hozzá vizet, mert ez befolyásolhatja a kémiai folyamatokat. Fúrógépbe fogott keverőszár esetén, ne használja azt 200 fordulat/perc felett és tartsa a szár fejét állandóan az anyagban, hogy elkerülje a levegő bekeverését. Az így kapott habarcs 20°C-on, 2 órán át feldolgozható.

A felhordás eszköze: Rozsdamentes fogazott glettvas.

A táblák ragasztásának módja: A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban - pont-perem módszerrel - minimum a felület 40 %-os fedettségéig, kőzetgyapotnál a típusától függően a teljes felületre, fogazott glettvassal hordjuk fel a ragasztót. A táblákat egymáshoz kötésben és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé, soronként, ügyelve arra, hogy ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges dübelezést, a felragasztott táblákat csiszoljuk össze.

A hálóágyazás módja: Az előkészített (összecsiszolt) felületre a ragasztót 10 mm-es fogazatú rozsdamentes glettvassal hordjuk fel és ebbe a ragasztó rétegbe ágyazzuk bele az üvegszövet hálót úgy, hogy az egymás mellé fektetett hálók minimum 10 cm felületen fedjék egymást. A háló ágyazása után a felületet simára gletteljük el. Az így készült glettelt felület akkor megfelelő vastagságú (3-4 mm), ha a háló és mintázata nem látszik ki a ragasztó alól. Az élek és a sarkok mentén élvédő profilt alkalmazzunk. Amennyiben a háló vagy a profilok kilátszanak, végezzünk a ragasztótapasszal kiegészítő glettelést.

Anyagszükséglet:

Táblaragasztáshoz: polisztirol lap esetén 5 kg/m2, ásványi gyapot lap esetén: 7 kg/m2

Hálóágyazáshoz: polisztirol lap esetén 4 kg/m2, ásványi gyapot lap esetén: 6 kg/m2

A falsíkok egyenetlensége esetén az anyagszükséglet változhat.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C - +25°C között legyen!
A termék kötési ideje függ a levegő és az alapfelület hőmérsékletétől, a páratartalomtól, valamint a felület nedvszívó képességétől.

Átvonhatóság: A háló ágyazás befejezése és a vakolatalapozó felhordása között várjunk minimum 72 órát. Hideg, párás időben a száradási idő jelentősen megnő.

Eltarthatóság: Eredeti bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 1 évig. Raklapon, fedett, hűvös, száraz helyen tárolandó.

Kiszerelés: nettó 25 kg (papírzsákban)

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyesosztályba tartozik.

Cementet tartalmaz.

Kapcsolódó dokumentumok

Teljesítmény nyilatkozat

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!

Termékeink

Falfestékek, lazúrok, vakolatok, kiegészítők, és hőszigetelő rendszerek...
Tovább