Hőszigetelő rendszerek, Ragasztók - FIX PREMIUM ragasztó - FIX PREMIUM hőszigetelő rendszerragasztó

Fogazott glettvassal felhordható
Vízzel hígítható
Kiszerelés
Raklap
Anyagszükséglet kalkulátor

FIX PREMIUM hőszigetelő rendszerragasztó

A REVCO FIX PREMIUM rendszerragasztó egy magas minőségű, gyárilag előkevert, cement bázisú, homok és dolomit töltőanyagú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, zsákos kiszerelésű ragasztótapasz, keménytáblás homlokzati polisztirol és kőzetgyapot szigetelő lapokhoz.

Alkalmas régi és új épületek keménytáblás extrudált lábazati és expandált homlokzati polisztirol (grafitos alapú is) és kőzetgyapot hőszigetelő lemezeinek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére.

 

Felhasználható ásványi alapú vakolaton, beton, telefugás tégla, pórusbeton felületen. A felhasználásnál ügyeljünk arra, hogy az alapfelület legyen száraz, teherbíró, szilárd és mindenféle leválasztó szertől mentes. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat javítsuk ki. Nedvszívó alapfelület (gipszes alap vagy régi kőporos vakolat) esetén a ragasztás előtt alapozzon REVCO PRIMER falimpregnálóval.

Öntsünk kb. 6,25 liter tiszta hidegvizet egy keverőedénybe és adjuk hozzá a 25 kg-os REVCO FIX PREMIUM rendszerragasztót. Addig keverjük, amíg csomómentes keveréket nem kapunk. Ezután hagyjuk kb. 5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy ez alatt az idő alatt ne adjunk hozzá vizet, mert ez befolyásolhatja a kémiai folyamatokat. Fúrógépbe fogott keverőszár esetén, NE használja azt 200 fordulat/perc felett és tartsa a szár fejét állandóan az anyagban, hogy elkerülje a levegő bekeverését. Az így kapott habarcs 20°C-on, 1,5 órán át feldolgozható.

A felhordás eszköze: Rozsdamentes fogazott glettvas.

A táblák ragasztásának módja: A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban-pogácsákban (pont-perem módszer) minimum a felület 40%-os fedettségéig, kőzetgyapotnál a típusától függően a teljes felületre, fogazott glettvassal hordjuk fel a ragasztót. A táblákat egymáshoz kötésben és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé, soronként, ügyelve arra, hogy ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges dübelezést, a felragasztott táblákat csiszoljuk össze.

A hálóágyazás módja: Az előkészített (összecsiszolt) felületre a ragasztót 10 mm-es fogazatú rozsdamentes glettvassal hordjuk fel. Ebbe a ragasztó rétegbe ágyazzuk bele az üvegszövet hálót úgy, hogy az egymás mellé fektetett hálók minimum 10 cm-en fedjék egymást. A háló ágyazása után a felületet simára gletteljük el. Az így készült glettelt felület akkor megfelelő vastagságú (3-4 mm), ha a háló és mintázata nem látszik ki a ragasztó alól. Az élek és a sarkok mentén élvédő profilt alkalmazzunk. Amennyiben a háló vagy a profilok kilátszanak, végezzünk a ragasztótapasszal kiegészítő glettelést.

Anyagszükséglet:

Táblaragasztáshoz: polisztirol lap esetén 4-5 kg/m2, ásványgyapot lap esetén: 6-7 kg/m2

Hálóágyazáshoz: polisztirol lap esetén 4-5 kg/m2, ásványgyapot lap esetén: 6-7 kg/m2

A falsíkok egyenetlensége esetén az anyagszükséglet változhat.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C - +25°C között legyen!
A termék kötési ideje függ a levegő és az alapfelület hőmérsékletétől, a páratartalomtól, valamint a felület nedvszívó képességétől.

Átvonhatóság: A hálóágyazás befejezése és a vakolatalapozó felhordása között várjunk minimum 72 órát. Hideg, párás időben a száradási idő jelentősen megnő.

Tárolás: Eredeti csomagolásbanr, raklapon, fedett, hűvös, száraz helyen tárolandó.

Eltarthatóság: A termék eredeti csomagolásban, cementhez hasonló körülmények között tárolva, a gyártási időtől számított 1 évig használható fel.

Kiszerelés: nettó 25 kg

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva.

UFI kód: 87E0-F01N-7007-Q3EJ

DoP szám: DoP-Hu RFP/2024

Veszélyt meghatározó komponens: Portlandcement-klinker; Füstpor, portlandcement.

A 2003/53/EC sz. EU irányelvnek és a magyar 41/2000 (XII.20) EüM-KöM
együttes rendeletnek megfelelően: Cr6+ < 2 ppm.

Letölthető dokumentumok

Műszaki tájékoztató

Termékeink

Falfestékek, vakolatok, kiegészítők és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!