ALAPOZÓK, FELÜLETKEZELŐ ANYAGOK, ADALÉKOK - Impregnálók - SILICATE falimpregnáló

Kültéri/Beltéri
Ásványi felületre felhordható
Pamuthengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Levegős szórópisztollyal felhordható
Kiszerelés
Raklap
Anyagszükséglet kalkulátor

SILICATE falimpregnáló

A REVCO SILICATE falimpregnáló gyárilag előkevert, káli vízüveg kötőanyagot, és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, matt fehér alapozó, amely a REVCO SILICATE homlokzatfalfesték alapozója ásványi alapfelületeken.

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. A vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A diszperziós vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő, megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Javítsuk ki a felületen lévő hibákat, sérüléseket, repedéseket. A SILICATE falimregnálót a felhordás előtt keverjük fel, ezt a folyamatot kis fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. Az alapozást a festés előtt minimum 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy a következő réteg feldolgozása előtt az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. Az alapozás előtt az üveg felületeket fokozottan védjük, mert a falimpregnáló maradandó foltosodást okozhat.

A felhordás eszközei: Henger, ecset vagy szórópisztoly.

A felhordás módja: Egyenletesen felhordva, több irányban dolgozzuk el.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után, csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet: 0,1 - 0,3 liter/m2 az alapfelület nedvszívó képességétől függően.

Hígítás: Nem szükséges.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő magas páratartalma és az alacsony hőmérséklet késleltetik a kötést. +8°C alatt tilos feldolgozni!

Teljes száradási idő: 3 óra, Átvonható: 24 óra múlva. 
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (hőmérséklet, páratartalom) a felhordási, száradási tulajdonságok megváltoznak.

Tárolás: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A gyártási dátum a vödör oldalán található.

Kiszerelés: nettó 10 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Termékeink

Falfestékek, vakolatok, kiegészítők és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!