FALFESTÉKEK - Kültéri falfestékek - SILICATE homlokzatfesték

Kültéri/Beltéri
Pamuthengerrel felhordható
Ecsettel felhordható
Airless szórópisztollyal felhordható
Vízzel hígítható
Kiszerelés
Raklap
Anyagszükséglet kalkulátor

SILICATE homlokzatfesték

A REVCO SILICATE gyárilag előkevert, káli vízüveg kötőanyagot, pigmenteket, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, jó fedőképességű és kiváló páraáteresztő képességgel rendelkező, matt homlokzatfesték.

Alkalmas régi és új ásványi alapvakolatokra, cement vagy mészcement kötésű alapfelületen. Műemléki épületek felületeinek tartós bevonata. Jól kapcsolódó vegyi kötést képez meszes-cementes ásványi alapfelületeken.

  • kiváló páraáteresztő képességű, matt homlokzatfesték
  • jó fedőképességű
  • kiváló kopásállóságú
  • kültéri/beltéri felhasználásra
  • műemléki épületek felületeinek tartós bevonata

Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A diszperziós, vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Az alapozást a festés előtt minimum 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. A munka megkezdése előtt ellenőrizzük a színt és a gyártási dátumokat. Amennyiben eltérő gyártási dátumú vödröket találunk, úgy az egy falfelületre való mennyiséget nagyobb edényben keverjük össze. A festés előtt az üveg felületeket fokozottan védjük, mert a festék maradandó foltosodást okozhat.

Alapozás kizárólag REVCO SILICATE falimpregnálóval történhet, erősen nedvszívő felület esetén.

A felhordás eszközei: Pamuthenger, ecset vagy airless szórópisztoly.

A feldolgozás módja: Egyenletesen felhordva, több irányban dolgozzuk el.

A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet:

Kevésbé nedvszívó egyenletes alapfelület esetén: 9-10 m2/liter, ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.

Erősen nedvszívó egyenetlen, stukturált felület esetén: 5-7 m2/liter, ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.

Javasolt rétegszám: A REVCO SILICATE homlokzatfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. Erőteljes színek választása esetén, amennyiben a régi és az új szín közötti eltérés jelentős, három rétegű festés szükséges lehet, tehát az anyagszükséglet megnő.

Hígítás: Elsődlegesen javasolt SILICATE falimpregnálóval, 0,5-0,7 liter/vödör.

Színezés: A REVCO IMPULSE színkártya és a REVCO VARIO színkártya szerint.

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +8°C – +25°C között legyen! Szezonális termék! Kapható március 15-től október 15-ig.

A teljes száradásig óvni kell az esőtől és a fagytól. A bevonandó felületek környezetét, különösen az üveget védeni kell.

Teljes száradási idő: 6 óra, Átvonhatóság: 24 óra múlva.
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők.
Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével, tiszta vízzel, zsíros szennyeződés esetén enyhe mosószeres vízzel tisztítható.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A gyártási dátum a vödör oldalán található.

Kiszerelés: nettó 10 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől. Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, a feldolgozásából és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

A REVCO VARIO színkártyán szereplő valamennyi szín mellett található egy szám, ami az adott szín fényvisszaverési képességének értéke (HBW), a REVCO IMPULSE színkártyán  jelöli az alacsony fényvisszaverési képességgel rendelkező színeket. Hőszigetelő rendszerhez 25-ös HBW érték alatti illetve  jellel megjelölt színek használatát nem javasoljuk, mivel annak túlzott felmelegedéséhez és berepedezéséhez vezethetnek. A színkártyákon  jelöli a szerves pasztával színezett árnyalatokat, amelyek fokozottan érzékenyek az UV-sugárzásra. Ilyen színek használata esetén a szavatosság nem terjed ki a színtartósságra.

Termékeink

Falfestékek, vakolatok, kiegészítők és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!