Hézagoló és simítóanyag - OptiMix glett - OptiMIX Glett

Beltéri
Vízzel hígítható
Glettszóró géppel felhordható
Glettelő hengerrel felhordható
Kiszerelés
Raklapon
Anyagszükséglet kalkulátor

OptiMIX Glett

A REVCO OPTIMIX glett gyárilag előkevert, krémfehér, jól feldolgozható, vödrös kiszerelésű diszperziós kötőanyagú glettanyag, mely a beltéri fal és mennyezet egyenetlenségeinek kiegyenlítésére (Q1-Q4 minőségben), gipszkarton lapok esetén hézagoló szalaggal, illesztések hézagolására szolgál.

Nagyobb méretű lyukak és illesztések kitöltésére csak korlátozottan alkalmas (beszívódás, repedés).

Alkalmas belső falazatok úgymint mész, mész-cement vagy cement alapú finom vakolt felületek, gipszkarton lemezek, vakolatlan beton felületek glettelésére. Kézi és gépi felhordással is egyaránt jól feldolgozható.

Az alapfelület tartósan por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságban száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás-, zsugorodás- és leválasztóolaj-mentes. Erősen nedvszívó alapfelület esetén REVCO PRIMER falimpregnáló használata javasolt. Amennyiben a fogadószerkezet tartós nedvesség terhelésnek van kitéve, a REVCO OPTIMIX GLETT nem alkalmazható.

A felhordás eszköze: Glettelő henger, glettszóró gépek (csigás, dugattyús), javasolt düzniméret pl. 541. Géptípusoktól függően, a megfelelő szórási képhez, fontos a megfelelő nyomás/düzniméret kiválasztása.

A felhordás módja: Hengerlés, szórás.

Rétegvastagság: egy rétegben maximum 0-3 mm. Száradás után, egymásra több rétegben is felhordható, jól csiszolható.

Hosszab tárolás után viszkozitás növekedés előfordulhat, ezesetben javasolt először a vödörben felkeverni az anyagot, majd szükség szerint vízzel higítani.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet: 1,4 -1,8 kg/m2/mm

A leírt mennyiségek tájékoztató jellegűek, függnek a felhordás módjától és az alapfelülettől. Az anyagigényt célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: Ajánlott hígítás max. 0,5 liter csapvízzel. Használat előtt az anyagot jól keverje meg!

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen.

Gépi feldolgozás: A géptípusok egyedi beállításai miatt, felhasználás előtt, alkalmazási teszt elvégzése javasolt.

Csiszolás: 24 óra múlva, azonban ideális száradási körülmények esetén (+20°C felett, jó szellőzés mellett) akár 6-8 óra után csiszolható. Az újabb rétegek felvitele előtt a már bevont és megszáradt felületet finom csiszolópapírral (első réteg után: 150-es, festés előtt 220-as) csiszoljuk át. 

Száradási idő: Csiszolhatóság: 12 óra múlva. Következő réteg, átvonhatóság: 24 óra múlva.
A megadott értékek 20°C-on és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Eltarthatósági idő: Gyártástól számított 12 hónap.

Kiszerelés: 25 kg

UFI kód: 59K0-90S2-E007-RY85

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödör feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! 
Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót  előzetes gyakorlati próba és ellenőrzés elvégzése alól.

A veszélyességet meghatározó összetevők: 5-Klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2H-izotiazol-3-on (3:1) keveréke.

Termékeink

Falfestékek, vakolatok, kiegészítők és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!