LÁBAZATI VAKOLATOK, LÁBAZATFESTÉK, DEKORVAKOLATOK - ReMix gránit lábazati vakolat - REMIX gránit lábazati- és díszítővakolat

Kültéri/Beltéri
Ásványi felületre felhordható
Rozsdamentes glettvassal felhordható
Kiszerelés
Raklap
Színposta
Anyagszükséglet kalkulátor

REMIX gránit lábazati- és díszítővakolat

A REVCO REMIX lábazati- és díszítővakolat gyárilag előkevert, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, vödrös kiszerelésű műgyanta diszperziós folyékony kötőanyag és 4 tasak színezett ásványi szemcse keverékéből létrehozható, dekoratív, jól mosható, könnyen feldolgozható lábazati vékonyvakolat.

Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint lábazatok és kerítések, homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására.

A REVCO REMIX rendszer egyedisége, hogy a gyári keveréssel megegyező minőség, akár a felhasználás helyszínén is kikeverhető, hibalehetőség nélkül, már 1 vödörnyi mennyiségben: A 4 kg kötőanyaghoz 4 tasak tetszőlegesen kiválasztott kőzúzalékot kell önteni, majd megfelelő keverőgéppel elkeverve máris használatra kész vakolatot kapunk.

A 13 féle alapszínnek köszönhetően összesen 1820 féle színkombinációban állítható elő.

 

Kapcsolódó videók:

Remix lábazati vakolat kikeverése

Revco Granit Lábazati vakolat szakszerű felhordása

  • dekoratív lábazati- és díszítővakolat
  • nagyszámú színkombinációs lehetőség
  • könnyen feldolgozható
  • jól mosható
  • kültéri/beltéri felhasználásra
  • DECO BROCADE, DECO CRYSTAL és DECO PEARL csillámadalékokkal kombinálható

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás- és zsugorodásmentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A gránit vakolat nem alkalmas a felület hibáinak javítására. A hibajavítást cementhabarccsal, illetve cement kötőanyagú glettel végezhetjük.

Vízszintes, illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. Amennyiben a fogadó szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen a munkálatok megkezdése előtt. Az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző gyártási dátumú köveknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos gyártási dátumú REMIX köveket (2,75 kg-os tasak) használjon, vagy a különböző gyártási dátumú REMIX kőből készült keveréket egy nagyobb edényben keverje össze. Ezt a folyamatot fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A túlzott keverés az anyag felhabosodásához és elszíneződéséhez vezet. A fal nem megfelelő vízszigetelése esetén a lábazati vakolat nem alkalmazható.

Nedvszívó alapfelületek esetén REVCO PRIMER falimpregnálóval alapozzunk, kevésbé nedvszívó, sima felületen (hőszigetelő rendszer ragasztó) REVCO PRIMER vakolatalapozóval.

A felhordás eszköze: Csak rozsdamentes glettvas! A szerszámok használat után közvetlenül vízzel tisztíthatóak.

A felhordás módja: A szemcse átmérőnél nagyobb vastagságban, egyenletesen felhordott REVCO REMIX lábazati díszítővakolatot rozsdamentes glettvassal gletteljük el. Mindig egy irányba simítsuk. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig, illetve ügyeljünk arra, hogy ne húzzuk szét a szemcséket.

Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk.

Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban, erős szélben és párás időben, mert ezek a felhordási száradási idő után a szilárdság csökkenését és repedéseket okozhatnak. A felhordást követő egy hétig óvjuk a felületet a szélsőséges időjárási hatásoktól. A felületen végrehajtott utólagos javítások, foltszerű elszíneződést eredményezhetnek. A megjelenő tejszerű elszíneződés a száradással letisztul.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Anyagszükséglet:

REVCO REMIX és Mini Gránit: 1 mm vakolat 3,5 kg/m2

REVCO REMIX és Gránit: 2 mm vakolat 5,5 kg/m2

A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: Nem szükséges.

Feldolgozási hőmérséklet: A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen!

Teljes száradási idő: 12 óra

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Átvonhatóság: A felület a későbbiek folyamán REVCO REMIX lábazati díszítővakolattal, illetve REVCO EXTERIOR kültéri falfestékkel átvonható.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével, tiszta vízzel, zsíros szennyeződés esetén enyhe mosószeres vízzel tisztítható.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A gyártási dátum a vödör oldalán található.

Kiszerelés: nettó 15 kg

CE jelölt termék, az EN 15824:2009 harmonizált szabvány alapján a szerves kötőanyag tartalmú külső és belső vakolatok követelményei szerint:

Tapadószilárdság: 1,3 MPa

Vízáteresztő képesség: W2

Páraáteresztő képesség: V2

Hővezetési tényező: NPD

Tűzzel szembeni ellenállás: "F"

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, a feldolgozásából és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Az „N” natúr kő egy természetes színű kőzúzalék, ebből adódóan a színe eltérhet a mintákon megadottól.

A kizárólag „W” színű kövek keverése esetén (WWWW) a termék enyhén sűrűbb állagú, a könnyebb feldolgozhatóság érdekében adjon hozzá 1-2 dl csapvizet vagy REVCO REMIX kötőanyagot vödrönként.

Termékeink

Falfestékek, vakolatok, kiegészítők és hőszigetelő rendszerek...
Tovább

Színeink

Tekintse meg
választékunkat
ITT!